...κι έπιασε το όνειρο για στυλό, έκανε τη σκέψη σου χαρτί κι έγραψε ένα παραμύθι...


Κυριακή 14 Σεπτεμβρίου 2008

just thoughts of a young woman

Κάθε άνθρωπος έχει τη δική του μοναδική ιστορία. Κάθε ζωντανός άνθρωπος ψάχνει να βρει τη δική του “Ιθάκη” καθοδηγούμενος από όνειρα,σκέψεις,ελπίδα.Κάθε ζωντανός άθρωπος όταν βρει την “Ιθάκη” του δεν παύει ποτέ να παλεύει για να φτάσει σ’αυτή,ακόμα κι όταν έχει πέσει το σκοτάδι, όταν τα φώτα έχουν σβήσει. Κάποιοι ελπίζουν για μια οικογένεια, κάποιοι για μια άψογη επαγγελματική σταδιοδρομία, κάποιοι για πλούτη και κάποιοι για αγάπη, όλοι με τη διακαιολογία ότι έτσι θα οδηγηθούν στην ευτυχία. Η αναζήτηση της “Ιθάκης” σταματά κάποια στιγμή-για άλλους όταν επιτέλους πατήσουν το πόδι τους σ’αυτή , για άλλους λίγο ή πολύ νωρίτερα.Ώσπου τέλος να πέσει η αυλαία, να κλείσουν οι προβολείς και τα κεράκια της ζωής τους να πάψουν να φωτίζουν πια.

2 σχόλια:

Master είπε...

Μερικές φορές, το κυνήγι αυτό της κάθε "Ιθάκης", γίνεται εμμονή. Τότε ο άνθρωπος βλέπει μόνο τον στόχο του και ξεχνάει να ζει.
Πρέπει πάντα να θυμόμαστε πως δεν έχει νόημα να ανασαίνουμε μονάχα.
Έχουμε έρθει εδώ για κάποιο μεγαλύτερο σκοπό. Ζούμε βιολογικά για να ζήσουμε ουσιαστικά και αυτό που κανουμε να έχει ουσία και να μείνει να φέγγει αυτό για λίγο έστω μετά την αυλαία του καθενός μας σε αυτό το θέατρο με μάσκες ή χωρίς...

strange attractor είπε...

Χρειαζόμαστε την Ιθάκη μας τόσο όσο να έχουμε τη δύναμη να προχωρήσουμε μπροστά. Είναι τα όνειρα που μας βοηθούν να παλέψουμε για κάτι καλύτερο, αλλά όταν αυτά τα όνειρα γίνουν εμμονές και επικεντρωνόμαστε μόνο σ'αυτές σταματώντας πια να βλέπουμε άλλα πιο σημαντικά σε αυτή τη ζωή χάνουμε το πραγματικό νόημα.
Δεν αρκεί να επιβιώνουμε..αλλά να ζούμε την κάθε μικρή στιγμή που μας δίνεται.
Δε ξέρω αν είμαστε όλοι μέρος ενός μεγαλύτερου σχεδίου κι αν ικανοποιούμε ένα μεγαλύτερο σκοπό, αλλά μπορώ να πω ότι ναι ο καθένας μας, επηρεάζει τους υπόλοιπους θετικά ή αρνητικά και συνεπώς βάζει το δικό του λιθαράκι στην εξέλιξη της ζωής κάποιων ανθρώπων που θα επηρεάσουν κάποιους άλλους κ η ζωή συνεχίζεται.. Κάποιοι άνθρωποι καταφέρνουν να αφήσουν πίσω τους μια μικρή φλόγα να σιγοφέγγει που να εμπνέει περισσότερους ανθρώπους ,κάποιοι άλλοι λιγότερους, κάθε ζωή όμως είναι εξίσου πολύτιμη και γι'αυτό αξίζει να τη ζήσουμε στο έπακρο.